hic
Stötvågsbehandling Stötvågsbehandling

Stötvåg
Shockwave Therapy, eller på svenska Stötvågs-behandling, är en snabb, effektiv, välbeprövad och vetenskapligt dokumenterad behandlingsmetod. Sedan 1988 används stötvågsbehandling av många toppklubbar och internationella landslag i Europa och USA.

Stötvågsbehandling stimulerar och ger ett effektivt stöd till kroppens självreparerande egenskaper. Det är vanligt att uppleva en omedelbar smärtlindring och därmed förbättrad rörlighet. Eventuella biverkningar är minimala.

 

Akupunktur Akupunktur

Akupunktur 
instick i kroppen med tunna vassa nålar, ingår i den tradionella kinesiska medicinen (TCM)  som är mer än 2000 år gammal terapeutisk metod för lindring av smärta och en del andra symtom. I modern fysiologiskt avseende är akupunkturen en form av sensorisk stimulering, medan den enligt TCM anses vara balanserande och påverka ett slags energiflöde i kroppen. Akupunktur kom in i svensk sjukvård 1984 för behandling av långvarig smärta. 

Dry Needling Dry Needling

Dry Needling Dry needling är en form av nål- behandling som går ut på att terapeuten använder sig av nålar för att behandla lokala muskelspänningar. Behandlaren lokaliserar den aktuella muskelspänningen och sticker sedan nålen där, vilket leder till avslappning. Efteråt kan man känna sig stel och få träningsvärk, detta går dock över på något eller några dygn.

Kurser
Är ni intresserade att gå massagekurs är ni välkomna att ta kontakt med oss. För tillfället har vi inga nya datum för kuser färdiga. Är ni inresserade ha lite koll på hemsidan eller ta kontakt med oss. 
Varmt välkomna
Individuella träningsprogram Individuella träningsprogram

Träningsprogram
Vi kan erbjuda screening/ individuella tränings-
program för att stärka upp kroppen och optimera prestationen. 

Manipulation av ländrygg Manipulation av ländrygg

Manipulation är en teknik som definieras av ett snabbt och riktat tryck i en specifik led. Det karaktäriseras ofta av ett "knak" eller "knäpp" i leden. En manipulation syftar till att återskapa en normal rörelse i den berörda leden, detta genom att påverka nervsystemets receptorer i området, som i sin tur gör att muskulatur och bindväv slappnar av.

Hot Stone Massage Hot Stone Massage

Hot Stone massage med varma stenar är en mjuk och varm upplevelse som ger en skön avslappning. Den här typen av massage är mycket annorlunda och den fokuserar på de energier som naturligt flödar genom Din kropp. Stenarna som används värms upp i vattenbad och placeras noggrant ut på viktiga punkter på Din kropp. 

Det är en skön behandlingsmetod där de varma stenarna läggs ut över Din kropp samtidigt som Du masseras med de varma lavastenarna. För att förhöja effekten använder vi oss av aromaoljor. Massagen, värmen från stenarna och oljornas dofter ger en total avslappning. Massagen ökar blod- och lymfcirkulationen, stimulerar cellförnyelsen och lindrar muskelvärk. Den har en lugnande och stressreducerande effekt samtidigt som den ger ny kraft och energi. 

Medicinsk laserbehandling Medicinsk laserbehandling


Medicinsk laserbehandling
Behandlingen är helt smärtfri, det man kan uppleva är en lätt värmeökning över området som behandlas. Laserbehandling används för att behandla lokal smärta, inflammation, kramp eller bristningar i muskler, senor och ligament.

Superfeet Superfeet

Superfeet
Fötterna är det fundament som hela din kropp vilar på.
En stabiliserande fot fungerar som stötdämpare när du sätter i foten och som hävstång när du rör dig. Genom att neutralisera och stötta skelettet i fötterna hjälper sulorna från Superfeet till att eliminera en av huvudorsakerna till smärta i dina fötter, knän, höfter och rygg. Hållningen förbättras samtidigt som komforten och stötdämningen maximeras. 
Superfeet fokuserar på den bakre delen av foten, hälen. Genom att stabilisera hälbenet ger Superfeet dig ett skonsamt och mer neutralt steg utan att behöva trycka in en massa stöd under hålfoten. 
 

Anneli Sandsten Diplomerad Samtalsterapeut Anneli Sandsten Diplomerad Samtalsterapeut
Anneli är Dipl. samtalsterapeut med många års erfarenhet inom vården. Anneli kan erbjuda tillsammans med dig problemlösningar, stresshantering, livs-coaching, livsstilsförändringar, krishantering.  Samtalen är anpassad till dig och dina behov och mål.
Bokning sker via telefon 076-7671554
Session 60 min      600 kronor
Bokning av 5 sessioner  2600 kronor